Hřebíčková tinktura

Desinfikuje, prospívá dásním, pomáhá při aftech a při bolestech v krku ulevuje kloktání roztoku, jehož sílu můžete vždy přizpůsobit svým potřebám.
Sušená poupata Hřebíčkovce vonného, nebo-li obecně známe koření "Hřebíček" obsahuje , mimo jiné silici, která má antibakteriální a desinfekční účinky, ale hlavně má schopnost zklidňovat zubní nervy, což využívá i stomatologie v mnoha přípravcích k ošetření zubů.
Příprava hřebíčkové tinktury je velmi jednoduchá, nepotřebuje žádné speciální komponenty a tak by neměla chybět v žádné domácí lékárničce.
20 g hřebíčku lehce podrťte v hmoždíři, nebo například válečkem a nasypte do 0,5 litru vodky, protřepte a nechte louhovat.
Po cca 3 týdnech - vodka změní barvu do hnědé, je tinktura hotová. Můžete jí přecedit, ale není to nutné.
Vhodné je odlít si do menší lahvičky s kapací vložkou a dát si jí do koupelny, kde pár kapek do skleničky s vodou funguje mnohem lépe než komerční ústní vody.

Text je vlastnictvím Hana Hejzlarová - Rosby Czech s.r.o.

© 2016 - 2024 Rosby Czech s.r.o.
Vytvořeno službou Webnode Cookies
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky
Používáme cookies, abychom zajistili správné fungování a bezpečnost našich stránek. Tím vám můžeme zajistit tu nejlepší zkušenost při jejich návštěvě.

Pokročilá nastavení

Zde můžete upravit své preference ohledně cookies. Následující kategorie můžete povolit či zakázat a svůj výběr uložit.